Sluiten

Nieuwsarchief

Update maatregelen coronavirus (Samen veilig doorwerken)

Colijn B.V. volgt het protocol “Samen veilig doorwerken” dat door de Rijksoverheid en de bouw- en technieksector is vastgesteld. Dit protocol is tot stand gekomen met advies van het RIVM en de Inspectie SZW en wordt ondersteund door vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

We willen in en om woningen en op projecten blijven dóórwerken, maar dat kan alleen als het veilig gebeurt. Colijn B.V. volgt de afspraken in het protocol zodat we ook in deze lastige tijd u van dienst kunnen zijn.

De belangrijkste punten uit het protocol zijn: We gaan zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, We werken in kleine vaste teams op vaste locaties, We houden 1,5 meter afstand en overleggen en eten niet samen in een bouwkeet. Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij en onze werknemers niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Heeft u nog vragen over hoe wij omgaan met het protocol en de maatregelen rondom het coronavirus? Neem dan contact met ons op.


 

Colijn is aanwezig op de Contacta 2019

Wij nodigen u van harte uit om onze stand te bezoeken op de Contacta 2019. Live demonstratie van de nieuwste Security Technologie met Artificial Intelligence

Wat kunt u ermee?

Ervaar zelf de mogelijkheden om u goed te beveiligen tegen diefstal en inbraken. Colijn Telecom laat u op Contacta 2019 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2019 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagmiddag 5 november tot en met donderdag 7 november bent u van harte welkom in onze stand.

Colijn Beveiliging: Westerscheldehal stand 716A
Colijn Telecom: Westerscheldehal stand 716B

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.

U kunt zich hier aanmelden.


 

Vacature beveiligingsmonteurs

Onze monteurs zoeken collega’s! In verband met de hoeveelheid werk hebben wij plaats voor 3 nieuwe collega’s, Wil jij in de techniek werken en helpen Nederland een veiliger te maken? dan zoeken wij JOU!

Je toekomstige collega’s doen aanleg en service van:

 • Inbraakbeveiliging
 • Camerabewaking
 • Brandmeldinstallaties
 • Toegangscontrole

Dit zullen ook jou werkzaamheden worden. Ben jij een beveiligingsmonteur, elektromonteur of kom je van school en wil je monteur worden solliciteer dan direct.

klik hier voor de vacatures


 

Opening nieuw pand Transport Vooruit

Een gloednieuwe coldstore, uitgebreide vers-terminal en een nieuw kantoor van Transport Vooruit is geopend op bedrijventerrein Deltahoek in Breskens.

Transport Vooruit zat al op Deltahoek maar maakte een mooie groei en profiteerde van de aantrekkelijke economie. Er was behoefte aan nieuwbouw. Het moderne kantoor, met een oppervlakte van 250 vierkante meter telt 25 werkplekken.

Transport Vooruit is met de nieuwbouw helemaal klaar voor de toekomst. Colijn BV heeft in dit nieuwe gebouw de inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, toegangscontrole, camerabewaking en groene ledverlichting mogen realiseren.


 

Opening van nieuwe locatie KWS Infra

GOES – Vorige week woensdag werd de nieuwe locatie van Volker Infra, KWS en Traffic Service Nederland officieel geopend door wethouder Derk Alssema. Hij memoreerde aan de Goese historie: “Goes is sinds 1450 een stad waar officieel handel kon worden gedreven. Er zat groei in en in die tijd wedijverde Goes met de ‘groten’ zoals Antwerpen en Gent. Het groeit nog steeds.” KWS werkte vanuit een kantoorpand aan de Houtkade te Goes. Dit pand werd in de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt voor de groeiende regionale activiteiten van VolkerInfra en Traffic Service Nederland. In ‘s-Heer Arendskerke is de gewenste ruimte en mogelijkheid om vanuit de gemeente Goes te blijven opereren. De nieuwe vestiging ligt voor de ondernemingen centraal in hun Zeeuwse werkgebied op bedrijventerrein Eindewege (Nijverheidstraat 18). Van hieruit worden de onderhoudscontracten voor VolkerInfra Vaarwegen Zeeuwse Delta, VolkerInfra Oosterscheldekering en Tunnels Zee en Delta uitgevoerd.

Bron: De Bevelander

Colijn Beveiliging verzorgde voor KWS en Traffic Service Nederland de Beveiligingsinstallatie en Toegangscontrole installatie.

Klik hier voor meer informatie over Beveiliging en Toegangscontrole

 


 

 Zicht op Zeeuwse Zaligheden

De Roem Group is een van de grootste schaal- en schelpdierverwerkende bedrijven van de wereld met vestigingen in Nederland en Duitsland. Mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Om de productieprocessen goed en veilig te laten verlopen, heeft Colijn Beveiliging een compleet camerabewakingssysteem ontworpen en gerealiseerd. Het Nederlandse bedrijf Roem van Yerseke B.V., opgericht in 1942, is gespecialiseerd in de verwerking en conservering van verschillende soorten schaal- en schelpdieren. Op de moderne verwerkingslijnen worden mosselen, oesters en garnalen verwerkt tot een groot aantal smakelijke producten. Één van de bekendste merken waaronder de verschillende producten hun weg naar de markt vinden, is Zeeland’s Roem. De verwaterings- en verwerkingsfabriek zijn door Colijn Beveiliging voorzien van een complete brandbeveiligings- en ontruimingsinstallatie, waarbij zelfs koelcellen worden bewaakt tegen brand. Zoals in elk bedrijf is beveiliging belangrijk. Roem van Yerseke werkt met kwetsbare producten. Het is dan ook essentieel dat niet alleen eigendommen zoals gebouwen en machines goed beveiligd zijn, maar ook de producten die verwerkt en opgeslagen zijn in de bedrijfspanden.

Om de productieprocessen goed en veilig te laten verlopen is samen met de Roem van Yerseke B.V. een compleet camerabewakingssysteem ontworpen en gerealiseerd. Er zijn 23 camera’s geplaatst welke 24/7 alle verwerkingsprocessen van de schaal- en schelpdieren volgens de HACCP-richtlijn in de gaten houden. Middels een groot videoscherm heeft de productieleider real-time overzicht van het complete verwerkingsproces van de mosselen, oesters en garnalen. Hierdoor kan direct worden ingegrepen, als er iets mis gaat. Ook kunnen beelden worden teruggekeken zodat de voedselveiligheid optimaal gewaarborgd blijft.

Klik hier voor meer informatie over camerabewaking


 

Delegatie San Francisco bekijkt HiCare Leefcirkels bij Topaz

Zorgprofessionals uit de USA komen kijken naar HiCare zorgdomotica bij woonzorgcentrum Topaz

Topaz Vlietwijk wordt vaker bezocht door zorgprofessionals uit het buitenland. Dit keer komt een delegatie uit San Francisco op bezoek om te kijken naar de wijze waarop wij zorg verlenen aan ouderen. Er zal vooral aandacht zijn voor het Kleinschalig wonen voor mensen met dementie en de inzet van HiCare zorgdomotica (huisautomatisering en leefcirkels ) om bewoners optimale bewegingsvrijheid en veiligheid te geven. Daarnaast brengen ze een bezoek aan het zorghotel van Topaz Vlietwijk, het Ontmoetingscentrum Dementie en kijken ze hoe wij invulling geven aan de thuiszorg.

Klik hier voor meer informatie over HiCare Leefcirkels


 

Staatssecretaris Martin van Rijn bekijkt HiCare domotica

Staatssecretaris Martin van Rijn sprak vandaag met cliënten, mantelzorgers en medewerkers over technologische innovaties in de ouderenzorg. Dit wordt ook wel domotica genoemd. Tijdens de derde tafel van vijf werd gesproken over de ervaringen van bewoners die in Topaz wonen en met domotica invulling geven aan hun dagelijkse ondersteuning. De ervaring is dat het gebruik van domotica de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben, verhoogt. “Toepassing van innovatie in de langdurige zorg is deels de oplossing voor beter kwaliteit en betaalbaarheid van die zorg”, aldus Van Rijn.

 

voor meer informatie over leefcirkels klik hier


 

HiCare Zorgdomotica voor 27 nieuwe jeugdwoonappartementen van Rotterdamse zorgorganisatie Middin

Midden in de wijk Oud-Charlois in Rotterdam staat de jeugdwoonlocatie Boergoensestraat. Op deze locatie van Middin wonen jonge mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Iedere dag zet Middin zich met 2.600 collega’s in voor ruim 4.400 cliënten. Zij hebben een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een beperking door ouderdom kunnen op Middin rekenen. Locatie Boergoensestraat is afgestemd op de specifieke behoeften van jongeren. Het gloednieuwe pand bestaat uit vier verdiepingen met studio’s voor de bewoners en diverse gemeenschappelijke leefruimtes. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen krijgen er begeleiding op maat om binnen hun mogelijkheden stap voor stap steeds zelfstandiger te functioneren. De locatie is uniek in de gespecialiseerde 24-uurs beademingszorg, die zij biedt voor een jonge doelgroep. Daarnaast levert Middin met deze nieuwbouwlocatie een bijdrage aan het beoogde doel van het Nationaal Programma Rotterdam: het verhogen van de leefbaarheid in deze historische
wijk voor zowel de cliënten van Middin, als de bewoners van deze wijk. Voorzitter van de raad van bestuur van Middin, Gertrude van den Brink licht toe: “Dichtbij, is de kortste en beste samenvatting van waar Middin voor staat. Dichtbij betekent: midden in de samenleving, in de wijk, waar ook mensen met een beperking hun eigen leven kunnen leiden. Met professionele ondersteuning waar dat nodig is en inzet van vrijwilligers, ouders, familie en bekenden of wellicht van toekomstige buurtbewoners. Die nabijheid zal ook alleen maar belangrijker worden de komende tijd, nu de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking of een lichamelijke beperking voor een groot deel bij de gemeente komt te liggen.”

Colijn B.V. leverde voor Middin Boergoensestraat de HiCare Zorgalarmering en domotica installatie compleet met omgevingsbesturing voor bewoners met een lichamelijke beperking, brandmeld-/ontruimingsinstallatie, toegangscontrole installatie, en draadloze/VoIP telefooninstallatie.

Klik hier voor meer informatie over HiCare Zorgalarmering.


 

Winnaar Kraak-onze-kluis actie

 

De winnaar van de Kraak-onze-kluis actie is bekend! Alle bezoekers van onze stand op de Contacta 2015 konden meedoen aan het kraken van onze kluis. Helaas was er niemand die de kluis kon kraken! Uit alle deelnemers hebben wij een persoon uitgeloot: De gelukkige winnaar Philippe Vader heeft inmiddels de gewonnen iPad in ontvangst genomen. Wij wensen hem veel plezier met de iPad.


 

Politie waarschuwt voor inbraakgolf in Zeeland

OOST-SOUBURG – De politie waarschuwt voor een inbraakgolf. Sinds vrijdag zijn bij de politie dertien woninginbraken en pogingen daartoe gemeld.

Verdachte situatie Bij deze inbraken zijn onder meer geld, waardepapieren, antiek, elektrische apparatuur en sieraden meegenomen. De politie onderzoekt de inbraken en roept alle Zeeuwen op om alert te zijn en meteen 112 te bellen bij een verdachte situatie.

Inbraken
Zaterdagmiddag zijn inbraken gemeld door bewoners aan de Rijksweg in Kruiningen, de Jos Everaardstraat in Sint Jansteen, de Langeweg in Wilhelminadorp, de J.W. Schuurmanstraat in Domburg en de Lange Blokweg in Zierikzee. Zaterdagavond zijn nog drie inbraken gepleegd in woningen aan de Torenstraat in Westkapelle, de Stekeldijk in Kamperland en de Pauwhoekstraat in Meliskerke.

Klopjacht
Vrijdagmiddag zijn er woninginbraken gemeld door bewoners aan de Bouwluststraat in Aagtekerke, de Roskamstraat in Sint Jansteen, het Schuttershof in Kapelle en de Dokter Schutterstraat in Oosterland. Vrijdagavond werd er bovendien ingebroken in een woning aan de Oude Rijksweg in Krabbendijke. Daarvoor zijn na een klopjacht in het dorp twee mannen aangehouden.

Bron: Omroep Zeeland

voor een advies over goede beveiliging klik hier


 

Opening 59 woningen met HiCare zorgdomotica Amaris Arkemheen Nijkerk

Officiële opening nieuwbouw Amaris Arkemheen Nijkerk
Donderdag 28 januari om 15.30 uur is de officiële opening van de nieuwbouw van Amaris Arkemheen aan de Máximahof 87 in Nijkerk. Twee bewoners verrichten de openingshandeling en onthullen in de belevingstuin een beeld van kunstenares Corry Ammerlaan–van Niekerk. Vanaf oktober wonen alle bewoners in het nieuwe gebouw. De eerste plannen voor de herontwikkeling dateren van eind jaren ’90. Woningstichting Nijkerk nam op 1 juli 2013 zorgcentrum Arkemheen over van de PCSO. Op 23 september 2013 startte de sloop van het ‘oude’ Amaris Arkemheen. Sinds de oplevering op 23 september verhuurt Woningstichting Nijkerk het complex aan Amaris. Het gebouw bevat 43 zorgappartementen, 16 groepswoningen met twee gemeenschappelijke woonkamers en een restaurant.
Bron: omroep Nijkerk

Colijn BV leverde voor dit project de HiCare Leefcirkels, HiCare zorgalarmeringsinstallatie, HiCare domotica, Videocamera-installatie, Videointercominstallatie, IP telefonie-omgeving en Wifi-handsets.

voor meer informatie klik hier


 

Colijn Beveiliging is Liveview Partner

Politie kijkt ‘live’ mee tijdens overvallen. Colijn Beveiliging heeft zich aangesloten bij Liveview. Colijn ziet Liveview als een belangrijk wapen tegen overvallen en onveilige situaties. Via onze camara’s kan de Politie direct meekijken indien nodig. Voor winkels en bedrijven biedt dit meer veiligheid en een grotere pakkans van overvallers door het nieuwe videosysteem. Wilt u weten hoe u bedrijf hierop aangesloten kan worden klik dan hier

 


 

Nieuwbouw Duinen van Haamstede

Bewoners verhuizen naar Duinen van Haamstede

De eerste week van september verhuizen de bewoners van Duinoord naar de nieuwbouw Duinen van Haamstede.

 • 12 bewoners verhuizen naar een zelfstandig appartement met verpleeghuiszorg
 • 20 bewoners van het zorgcentrum en de bewoners van de aanleunwoningen verhuizen naar een zelfstandig appartement met zorg achter de hand
 • de overige bewoners verhuizen naar een van de 6 woongroepen. Zij hebben daar een eigen zit-/slaapkamer en badkamer en een gezamenlijke keuken en woonkamer. De bewoners in de groepswoningen krijgen verpleeghuiszorg.

Bron: Allevo.nl

In de nieuwbouw is gekozen voor de door toepassing van HiCare leefcirkels en HiCare zorgdomotica voor dementerende ouderen. Wij wensen alle medewerkers en bewoners veel woon- en werkplezier toe.


 

Colijn is aanwezig op de Contacta 2015

Op de Contacta 2015 welke gehouden wordt op 3, 4 en 5 november, presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met HD camera’s. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.

Colijn Telecom laat u op Contacta 2015 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2016 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2015 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 3 november tot en met donderdag 5 november bent u van harte welkom in onze stands.

Colijn Beveiliging stand 713 A
Colijn Telecom stand 713 B

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.

U kunt zich hier aanmelden


 

30 appartementen voorzien van HiCare Zorgdomotica

30 huurappartementen in het project Vestehof Tholen zijn opgelverd. Kort daarna openen Albert Heijn, Aldi, de Bloemenhal én de Vershof hun deuren in Vestehof. Dit betekent dat zelfs de allereerste bewoners van Vestehof meteen gebruik kunnen maken van deze winkelvoorzieningen, die letterlijk om de hoek liggen.

Colijn zorgde ervoor dat de 30 huurappartementen levensbestendig zijn en leverde voor dit project een geintegreerde HiCare Zorgalarmering-, Videointercom-, Zorgdomotica, Toegangscontrole-  en Brandmeldinstallatie.

klik hier voor meer informatie  


 

Basic Fit nu ook in Goes

Ook in Goes kun je nu fit worden voor een lage prijs; Basic Fit is geopend op de Van de Spiegelstraat 92, dit ligt direct naast het nieuwe pand van  Fiets & Fitness XXL  by Jeremiasse. Colijn Beveiliging leverde voor deze locatie de complete Inbraakbeveiligingsinstallatie, Brandbeveiligingsinstallatie en ontruimingsinstallatie

Voor meer informatie klik hier


 

94 woningen met HiCare zorgdomotica De Veste Naarden

Woonzorglocatie De Veste omvat de nieuwbouw van een woonzorgcentrum en  30 zelfstandige huurwoningen bovenop de nieuw gebouwde parkeerkelder, in totaal een bvo van 10.671m2. Het woonzorgcentrum biedt 40 zorgappartementen en 24 plaatsen voor mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast huisvest het woonzorgcentrum een ruim opgezet restaurant met grootkeuken, kapsalon, winkel en een praktijk voor fysiotherapie. Colijn BV leverde voor dit project de HiCare Leefcirkels, HiCare zorgalarmeringsinstallatie, HiCare domotica, Videocamera-installatie, Videointercominstallatie, IP telefonie-omgeving en Wifi-handsets.

voor meer informatie klik hier


 

Fiets & Fitness XXL 4000m2 showroom geopend

Fiets & Fitness XXL by Jeremiasse is de grootste speciaalzaak van Zuidwest-Nederland op het gebied van merkfietsen en fitnessapparatuur. Fiets & Fitness XXL heeft een showroom met ruim 4000 m2 fiets- en fitnessplezier en een werkplaats met gediplomeerde specialisten. Colijn BV leverde voor dit project de complete inbraakbeveiligingsinstallatie, Brandbeveiliging/ontruimingsinstallatie, VoIP telefonie omgeving compleet met een draadloos netwerk

Klik hier voor meer informatie


 

Colijn ondertekent overeenkomst met Delta Zeelandnet Zakelijk

De ondertekening van de overkomst vond plaats op 4 november door dhr. J. Rieter director BtC & BtB van Delta NV en dhr. Egbert Colijn van Colijn BV

Colijn gaat voor Zeelandnet alle IP Telefonie en data diensten leveren en implementeren voor de zakelijk markt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het fijnmazig kabel- en glasvezelnetwerk van Zeelandnet en Delta.

Colijn Telecommunicatie is zeer blij met deze overeenkomst. Er is op dit moment een enorme groei in de levering van telefonie en datadiensten zoals Hosted telefonie en Clouddiensten. Hiervoor hebben bedrijven snelle en goede dataverbindingen nodig.

Zeelandnet is de grootste en meest complete aanbieder van internet binnen Zeeland. Zeelandnet biedt in bijna heel Zeeland internet via de kabel. Voor steeds meer bedrijven en instellingen komt glasvezel binnen bereik. Dit biedt u als organisatie ongekende mogelijkheden om door te groeien.

Voor meer informatie klik hier


 

Colijn is aanwezig op de Contacta 2014

Op de Contacta 2014 welke gehouden wordt op 4, 5 en 6 november, presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met HD camera’s. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.

Colijn Telecom laat u op Contacta 2014 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2015 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2014 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 4 november tot en met donderdag 6 november bent u van harte welkom in onze stands.

Colijn Beveiliging stand 717 A
Colijn Telecom stand 717 B

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.

U kunt zich hier aanmelden


 

Colijn met HiCare Zorgdomotica Innovent Leiden

De Care2Care Zorg Award werd voor de tweede keer uitgereikt tijdens het INNOVent in Move your skills (ROC) Leiden. Tijdens INNOVent kunnen zorgverleners en zorgorganisaties hun beste ideeën insturen om in aanmerking te komen voor de Zorg Award. De ingestuurde plannen krijgen zo meer bekendheid en kunnen door andere zorgverleners en zorgorganisaties worden gebruikt. “Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Er bestaat al heel veel dus laten we goede ideeën, die vooral op de werkvloer ontstaan, met elkaar delen. Wees niet bescheiden maar draag een slim plan gewoon uit. Daar is het INNOVent voor bestemd’’, aldus Care2Care-directeur Chris Boeijinga. Hij kreeg donderdag steun van de Leidse wethouder Roos van Gelderen die vertelde over de grote veranderingen in de zorg per 1 januari 2015. Ook zij wees op het belang van innovatie in de zorg. ,,Dat kan gaan om de techniek zoals je ook hier op INNOVent ziet maar voor mij is innovatie breder. Innovatie zit ook in het feit dat zorgorganisaties elkaar ontmoeten, zien wat de anderen doen en ontdekken dat ze misschien dingen dubbel doen. Door nieuwe verbanden tussen de organisaties komen er van onderop, van de cliënten én de werknemers, innovatieve oplossingen om de zorg in de toekomst misschien nog beter te maken.’’

Op het INNOVent werden naast ideeën van de werkvloer, ook de nieuwste technische snufjes gepresenteerd tijdens de INNOVatiemarkt.
Geert Jan Dijkstra presenteerde SensaMove, Colijn bv was aanwezig met HiCare Zorgdomotica en de eerste menselijke robot Zora kon natuurlijk ook niet ontbreken op dit event.


 

Hoogste punt nieuwbouw zorgcentrum Arkemheen Amaris

Op dinsdag 25 maart vond er bij Amaris Arkemheen een feestje plaats, want krap een half jaar na het begin van de sloop is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Dit moment werd gemarkeerd door het hijsen van drie vlaggen, die van opdrachtgever Woning Stichting Nijkerk, bouwbedrijf Koopmans en de vlag van Arkemheen. Een Nijkerks kruidenbittertje fungeerde als het traditionele ‘pannenbier’ voor de bouwplaatsmedewerkers.

De nieuwe locatie van zorgorganisatie Amaris Arkemheen, met 43 appartementen en 16 groepswoningen, is naar verwachting in medio 2016 gereed. Colijn heeft van Amaris Zorgroep de opdracht gekregen de complete HiCare Zorgalarmering, HICare Zorgdomotica en HiCare Leefcirkels te realiseren onze ICT afdeling levert voor dit project een innovatieve  VoIP telefonieomgeving volledig geintegreerd met WiFi. Er wordt in fases gebouwd aan een toekomstbestendig gebouw met grotere kamers, moderne technieken en toch een huiselijke sfeer. Arkemheen levert zorg in haar woonzorgcentrum en ook in de wijk, onder de naam Amaris Thuis.


 

Omroep Zeeland bij Colijn Beveiliging

In het kader van de enorme toename van het aantal inbraken is Omroep Zeeland op bezoek bij Colijn Beveiliging. In het interview met directeur Egbert Colijn wordt ingegaan op welke manier een woonhuis goed beveiligd kan worden Colijn geeft diverse tips om de veiligheid van uw woning te verbeteren en legt uit hoe je met elektronische beveiliging de inbrekers buiten houdt. Voor meer informatie over beveiliging klik hier


 

Tien procent meer inbraken in Zeeland

MIDDELBURG – Het aantal inbraken in Zeeland is in een jaar tijd met bijna tien procent gestegen, zo blijkt uit de cijfers van de politie Zeeland-West-Brabant. In 2012 waren er 1367 inbraken, in 2013 was dat aantal gestegen tot 1497, een toename van 9,3 procent.

Ook al is Schouwen-Duiveland naar verhouding het meest gevoelig voor inbraken, de sterke groei van 2013 is vooral te wijten aan Middelburg: daar steeg het aantal in één jaar met 63. Ook in absolute zin spant Middelburg de kroon.

Meeste inbraken
De gemeente met de meeste inbraken per inwoner was in 2013 Schouwen-Duiveland, namelijk 62 inbraken per 10.000 inwoners. Noord-Beveland kwam in 2013 op de tweede plaats met zestig inbraken per 10.000 inwoners. Het jaar daarvoor (2012) ging Noord-Beveland aan kop in Zeeland. De gemeente met de minste inbraken in Zeeland is Tholen: in 2013 niet meer dan achttien per 10.000 inwoners.

Heterdaad
Niet allen het aantal inbraken is toegenomen, ook het aantal inbrekers dat op heterdaad werd betrapt nam toe. Doordat meer oplettende burgers de politie hebben gebeld, konden in 2013 zo’n 20 extra inbraken worden opgelost. De afgelopen twee jaar is het aantal inbrekers dat op heterdaad wordt betrapt met 50 procent gestegen.

Wilt u meer informatie hoe u goed kunt beveiligen Klik dan hier


 

Colijn is aanwezig op de Contacta 2013

Op de Contacta 2013 welke gehouden wordt op 5, 6 en 7 november,  presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met  HD camera’s. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.

Colijn Telecom laat u op Contacta 2013 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2014 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2013 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 5 november tot en met donderdag 7 november bent u van harte welkom in onze stands.

Colijn Beveiliging stand 607 A
Colijn Telecom stand 607 B

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar

U kunt zich hier aanmelden


 

Politie kijkt ‘live’ mee tijdens overvallen

Grotere pakkans overvallers door nieuw videosysteem

Het nieuwe systeem Live View zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken tijdens een overval op een winkel of horecaonderneming. Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vergroot Live View de pakkans van overvallers. De minister presenteerde het systeem vandaag in de meldkamer van de politie Haaglanden. Als een aangesloten winkel of bedrijf een overval meldt, worden de melding en camerabeelden via Live View doorgestuurd naar de particuliere alarmcentrale. Oordeelt de beveiligingsmedewerker dat er daadwerkelijk een overval gaande is, dan schakelt hij alle gegevens en de live beelden direct door naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen zo meteen zien hoe de situatie is, hoeveel overvallers er zijn, welke wapens zij gebruiken en of er gewonden zijn. ‘Live view doeltreffend middel tegen overvallen’ Opstelten vindt Live View een doeltreffend middel in de strijd tegen overvallen. De live beelden stellen de politie namelijk in staat om sneller en gerichter in actie komen tegen overvallers. In de meldkamer kan bijvoorbeeld direct worden bepaald welke politie-inzet en andere hulpdiensten nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een arrestatieteam, een helikopter of ambulance. Agenten die zich in de nabije omgeving van het incident bevinden, kunnen ook meteen worden gewaarschuwd.

Minder vaak uitrukken voor vals alarm
Verwacht wordt dat de politie dankzij Live View ook minder vaak hoeft uit te rukken voor vals alarm. Met de live beelden kan immers meteen worden geverifieerd of het bij een melding daadwerkelijk gaat om een overval.


 

HiCare Zorgdomotica in RTL4 programma Lifestyle Experience

In de uitzending van RTL4 Lifestyle Experience van 11 mei a.s. komen de HiCare zorgalarmerings producten in beeld bij onze klanten Woonzorg Nederland en Zorginstelling Topaz locatie Voorschoten. Een bewoner laat het HiCare plug & play pakket zien welke in zijn eigen woning is gemonteerd

HiCare Help Systems biedt drie plug & play pakketten aan voor mensen die langer thuis blijven wonen (zorgzwaarte 1 t/m 3) dit betreft het:

 • HiCare Plug & Play Pakket basis
 • HiCare Plug & Play Pakket plus
 • HiCare Plug & Play Pakket premium

klik hier voor de uitzending

voor meer informatie klik hier

 


 

Overvaller Live in beeld

Alarmsystemen van winkels en bedrijven zijn aangesloten op een zogenaamde particuliere alarmcentrale. De live-videobeelden van een overval kunnen tegenwoordig direct naar de Meldkamer van politie, brandweer en GGD worden verstuurd. Dat is het principe Live View.
Concreet betekent dat:

 • Als de ondernemer het alarm activeert, zijn camerabeelden meteen live naar de particuliere alarmcentrale worden gestuurd.
 • De particuliere alarmcentrale kijkt of het om een echt of vals alarm gaat.
 • Met een druk op de knop zijn de beelden (met locatie aanduiding) via live-streaming direct beschikbaar voor de politie. Dat gebeurt snel en slim (binnen 60 seconden).
 • De meldkamer kan dus meteen live meekijken wat er gebeurt:

– zijn er gewonden? (ambulance komt in actie)
– het signalement daders is meteen beschikbaar (politie zet omgeving af)
– de vluchtrichting is meteen duidelijk (inzet helikopter)
– beelden worden veiliggesteld voor de latere bewijsvoering of opsporing

Bron: rpcgelderland-midden

klik hier voor meer  informatie over Live view


 

Colijn op Contacta 2012

Op de Contacta 2012 presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met de beste HD camera’s. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.

Colijn Telecom laat u op Contacta 2012 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2013 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2012 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 6 november tot en met donderdag 8 november bent u van harte welkom in onze stands.

Colijn Beveiliging stand 289 A

Colijn Telecom stand 289 B

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar

! U kunt zich hier aanmelden.


 

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten opent Voorschotens verzorgingshuis

VOORSCHOTEN – Demissionair staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) opende maandagmiddag het ultramoderne verzorgingshuis Topaz Vlietwijk in Voorschoten.

Licht dat door middel van beweging automatisch aan gaat en deuren die opengegaan met polsbandjes. Het woonzorgcentrum is voorzien van de nieuwste huishoudelijke elektronica, ook wel bekend als domotica. De bewoners verhuisden in december al naar het nieuwe verzorgingshuis aan de Professor Einsteinlaan. In totaal wonen hier 63 dementerende ouderen in kleine groepen bij elkaar.

 

Modern zorgcentrum opent deuren

VOORSCHOTEN – Woonzorgcentrum Topaz in Voorschoten opent maandag in Vlietwijk een nieuw zorgcentrum voor demente ouderen. Het nieuwe woonzorgcentrum is voorzien van nieuwe technologie. Daardoor kunnen ouderen die in een minder vergevorderd stadium van hun dementie zitten, tot andere vertrekken toegang krijgen dan ouderen die dat wel zijn. In Nederland zijn in totaal dertien van dit soort zorghotels. Demissionair staatssecretaris  Marlies Velhuijzen van Zanten van Volksgezondheid zal het woonzorgcentrum officieel openen.

klik hier voor de video van omroepwest


 

Brandveiligheid zorginstellingen schiet te kort

De brandveiligheid van zorginstellingen is ten opzichte van eerder onderzoek (in 2004) niet of nauwelijks is verbeterd. Zo schiet de bouwkundige brandveiligheid van zorggebouwen te kort. Bij 30% van de instellingen bleek direct ingrijpen noodzakelijk. Dat blijkt uit het rapport ‘Brandveiligheid van zorginstellingen’ van de samenwerkende rijksinspecties.

Het ministerie BZK zal in overleg met de VNG de inzet van het toezicht door gemeenten op brandveiligheid in ziekenhuizen in kaart brengen. Indien dit toezicht onvoldoende is, wordt overwogen gebruik te maken van de bestaande interventiemogelijkheden, zoals de Wabo. Dit blijkt uit een brief van 7 februari 2012 van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over het rapport ‘Brandveiligheid van zorginstellingen’ van de samenwerkende rijksinspecties (onder verantwoordelijkheid van de VROM-Inspectie). Het rapport schetst een landelijk beeld van de brandveiligheid in zorginstellingen. Hier is nog veel te verbeteren.De brief is mede ondertekend door minister Spies (BZK) en de staatssecretarissen Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) en De Krom (SZW).

Onderzoek
Doel van het onderzoek van de rijksinspecties was om een landelijk beeld te schetsen van de stand van zaken rondom de brandveiligheid in zorginstellingen en te bezien welk effect de acties naar aanleiding van eerdere onderzoeken hebben gehad. De onderzoeksuitkomsten geven aan dat de brandveiligheid van zorginstellingen ten opzichte van eerder onderzoek (in 2004) niet of nauwelijks is verbeterd. Zo schiet de bouwkundige brandveiligheid van zorggebouwen te kort. Bij 30% van de instellingen bleek direct ingrijpen noodzakelijk. Gelet op het aantal en de aard van de tekortkomingen concluderen de rijksinspecties dat de zorginstellingen tekort schieten als het gaat om de bouwkundige brandveiligheid en de gemeenten wat betreft het toezicht daarop. De rijksinspecties doen de aanbeveling aan de eerst verantwoordelijken van de instellingen voor de brandveiligheid om hun gebouwen te (laten) controleren en aan gemeenten om hier strikter op toe te zien.

De meerderheid van de instelling maakt volgens het onderzoek werk van bedrijfshulpverlening. Bij 30% van de instellingen schiet de bedrijfshulpverlening op een aantal punten echter tekort. Het brandveiligheidbewustzijn en het brandveiligheidsbeleid zijn nog onvoldoende ontwikkeld. Bestuurders en directieleden geven daardoor te weinig sturing op het gebied van brandveiligheid. Geadviseerd wordt de kennis en het bewustzijn over brandveiligheid bij bestuurders en medewerkers van de organisatie te vergroten. Ook de bedrijfshulpverlening verdient meer aandacht, waarbij wordt aanbevolen om de organisatie van de brandveiligheid bij één (ter zake kundig) persoon neer te leggen.

Bron: NEN , Rijksoverheid

voor meer informatie over brandbeveiliging klik hier


 

‘Verbied vastbinden in de zorg’

DEN HAAG – Cliëntenorganisaties willen een algeheel verbod op het vastbinden van patiënten in de verpleegzorg. Dat stellen ze in de aanloop naar een debat daarover in de Tweede Kamer. Deze week behandelt de Kamer het wetsvoorstel Zorg en Dwang. De wet springt in op de groeiende groep thuiswonende ouderen die bijvoorbeeld kampen met Alzheimer of dementie. Voor die groep wordt het nu ook mogelijk dat zorgverleners, indien echt nodig, zorg toepassen tegen de wil van de patiënt in. Maar cliëntenorganisaties LOC, IDé en Alzheimer Nederland zijn bang dat het voorstel leidt tot een toename van maatregelen tegen de zin van de cliënten, terwijl zij juist pleiten voor minder vrijheidsbeperkende mogelijkheden en bovendien voor een verbod op fixeren (vastbinden). In het wetsvoorstel is nu opgenomen dat vastbinden alleen kan worden ingezet als uiterste mogelijkheid. Volgens de Inspectie van de Gezondheidszorg moet die optie er zijn voor die gevallen dat er echt geen andere keuze is.

Uiterste mogelijkheid
Toch denkt ook Jan Hamers, professor ouderenzorg, dat het pleidooi van de cliëntenorganisaties terecht is. “Ik denk dat de organisaties bang zijn dat als de regels niet heel duidelijk zijn, zoals met een verbod, er al snel een loopje wordt genomen met de mazen in de wet.” Hamers refereert aan de verpleeghuizen waar in de praktijk vaak tot fixatie wordt overgegaan ‘zelfs wanneer vastbinden door de zorgverleners als uitzondering wordt behandeld’. Hamers: “En als vastbinden dan niet meer mag worden ingezet als valpreventie, dan worden er mogelijk weer andere redenen bedacht. Er wordt inventief mee omgesprongen.”

Bron: NU.nl

Vraag hier informatie aan over leefcirkels en zorgdomotica voor mensen met Alzheimer


 

Toename professionele beveiliging woonhuizen

STAVENISSE – Steeds meer particulieren laten hun huis professioneel beveiligen. Dat zegt beveiligingsbedrijf Colijn. Die zag het afgelopen jaar een stijging van 15 procent van het aantal aanvragen voor aanleg van een beveililgingsinstallatie.

Lyon Walhou uit Stavenisse besloot zijn huis te beveiligen nadat inbrekers bij vrienden uit het dorp hadden ingebroken en zo brutaal waren geweest de inhoud van de koelkast aan de keukentafel te nuttigen. Met de installatie, die hij met zijn Ipad vanuit de hele wereld kan bedienen, voelt hij zich een stuk veiliger.

Klik hier voor de video

 


 

Colijn Beveiliging op Omroep Zeeland

Colijn Beveiliging is te zien in het programma Zeeland Nu  van Omroep Zeeland. Colijn Beveiliging laat zien hoe u uw huis proffessioneel kunt beveiligen

klik hier voor de video

 


 

Colijn is aanwezig op 25 editie Contacta

Op de Contacta 2011 presenteren wij de nieuwste overvalpreventie. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken. Uw investering is laag, want minister Opstelten betaalt mee. Ervaar op Contacta 2011 hoe dit werkt.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2011 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 01 november tot en met donderdagavond 03 november bent u van harte welkom in onze stands.

Speciaal voor u als klant ligt een gratis toegangsbewijs klaar! U kunt zich hiervoor aanmelden

klik hier voor aanmelden contacta 2011


 

Opstelten wil ruimer gebruik toezichtcamera

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) wil cameratoezicht verbeteren door flexibeler gebruik van de apparaten. Dat zei hij afgelopen donderdag in de Tweede Kamer. De Gemeentewet eist cameratoezicht vanaf een vaste plek, waardoor de camera’s niet altijd van pas komen waar ze het hardste nodig zijn. Burgemeesters moet daar soepeler mee kunnen omgaan, vindt de minister. Zij moeten de camera’s voor een paar weken of maanden in een gebied kunnen hangen als dat nodig is voor handhaving van de openbare orde.

Ook moeten camera’s worden gebruikt in de strijd tegen zaken als hondenpoep, graffiti en vuilnis. Beelden van overtredingen die de leefbaarheid aantasten, moeten bij de gemeente terecht kunnen komen. Bedrijven kunnen straks ook ruimer met cameratoezicht omgaan. Camera’s die zij ophangen, mogen ook een stuk van de openbare weg gaan vastleggen. Voor meer informatie klik hier


 

‘Cameratoezicht in kinderopvang’

Minister Kamp van Sociale Zaken is in gesprek met de kinderopvang over het plaatsen van camera’s in de locaties. Cameratoezicht zou deel kunnen uitmaken van de veranderingen na de aanbevelingen van de commissie-Gunning, om misbruikzaken zoals bij het Hofnarretje in Amsterdam in de toekomst te voorkomen. Volgend jaar trekt het kabinet 24,9 miljoen euro uit voor verbetering van het toezicht, aldus de Volkskrant.


 

MIDDELBURG – Het aantal woninginbraken in Zeeland is in een jaar tijd met ruim 18 procent gestegen.

Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde. In Nederland bleef de teller voor het gestegen aantal woninginbraken op 12 procent steken. Volgens Els Brekelmans, plaatsvervangend korpschef van de politie Zeeland, heeft Zeeland vorig jaar veel te maken gehad met inbraken in vakantiewoningen. Vooral daardoor zou het cijfer voor Zeeland hoog uitvallen. Toch is de stijging in Zeeland al een aantal jaren aan de gang. In 2006 noteerde de politie 800 inbraken. Vier jaar later kwamen daar 355 bij. In Terneuzen en Vlissingen was de toename het grootst. Terneuzen steeg van 146 inbraken in 2006 naar 237 in 2010. Vlissingen ging van 118 naar 194.

De politie wil met alle betrokkenen rond de tafel gaan om het probleem aan te pakken. Dat kunnen gemeenten, huiseigenaren of recreatieondernemers zijn. In 2009 waren in Nederland nog 72.099 inbraken. In amper een jaar tijd sloegen dieven ruim 8500 keer vaker toe. De Raad van Korpschefs kwam gisteren met deze cijfers naar buiten. Een kwart van de cijfers betrof een poging tot inbraak. Inbrekers doen soms meerdere pogingen om in te breken. Vangen zij bij het ene huis bot, omdat het goed beveiligd is, dan gaan ze naar een ander huis. Daardoor krijgt de politie meer meldingen. Serie-inbrekers gaan soms wekenlang elke nacht meerdere woningen langs. Nog geen 8 procent van de inbraken werd opgelost. Dat komt doordat inbrekers weinig sporen achterlaten. Bron pzc.nl

Terug naar het actuele nieuws