Sluiten

HiCare Leefcirkels

HiCare Leefcirkels geeft dementerende ouderen vrijheid van bewegen

HiCare Leefcirkels zijn ontworpen om de veiligheid van de dwalende bewoner te waarborgen. De bewoner, vaak gediagnosticeerd op bijvoorbeeld Autisme of Alzheimer kunnen zo vrij en veilig wonen in uw zorginstelling.  Afhankelijk van wat een bewoner aan kan worden de leefcirkels gedefineerd  voor de groepswoning,  de verdieping,  het hele gebouw en/of tuin.  HiCare Leefcirkels geeft bewoners hun vrijheid terug.  Dankzij HiCare Leefcirkels, is het mogelijk om iedere cliënt passende vrijheden te geven.

Leefcirkels & alarmering met plaatsbepaling

Leefcirkels zijn bepaalde gebieden binnen een afdeling, een gedeelte van het gebouw of zelfs daarbuiten. Zo is het voor de ene cliënt veilig om buiten een wandelingetje te maken, maar kan het voor de veiligheid van een andere cliënt beter zijn om op de afdeling te blijven. Door de unieke combinatie van Leefcirkels met Alarmering en plaatsbepaling weet tijdens een alarmoproep altijd waar een bewoner zicht bevindt.

Voor meer informatie klik hier

Welzijn en rust
Een gevoel van vrijheid komt het welzijn van alle bewoners ten goede. Het geeft het rust. En u als verantwoordelijke voor hun zorg ervaart dit met HiCare Leefcirkels ook. U hoeft namelijk niet steeds bepaalde cliënten met dwaalgedrag extra in de gaten te houden. En u kunt andere cliënten onbezorgd meer vrijheden geven. Op basis van het gedrag stelt u eenvoudig de leefcirkel in waarbinnen de cliënt zich vrij mag bewegen. De techniek doet de rest.

Zo werkt het
HiCare Leefcirkels is een geavanceerd toegangs- en beveiligingssysteem op basis van dwaaldetectie. Toegangsdeuren, liften en zorgalarmeringen worden erop aangesloten. Ze reageren op een token dat de cliënt om de pols bij zich draagt. Komt de cliënt bij een toegestane uitgang, dan gaat de deur open. Verlaat iemand een ruimte waar dat niet toegestaan is, bijvoorbeeld door mee te lopen met een andere cliënt of een bezoeker, dan wordt het zorgpersoneel direct gealarmeerd.


Alarmering en registratie

Zorgmedewerkers ontvangen het alarm via de HiCare-app op hun smartphone. In een centrale monitoringserver worden de meldingen en opvolgingen daarvan geregistreerd. Deze data kan gebruikt worden om de zorg voor individuele cliënten te evalueren en waar nodig aan te passen.

Ontdek wat HiCare Leefcirkels voor uw zorginstelling kan betekenen. Neem contact met ons op. We komen graag bij u langs om het u te laten zien.

Voor meer informatie klik hier